Analüüs: Kui Suured On Kalorid Sinu Lemmikus Kastmes?

Paljud inimesed on seisukohal, et kastmed ei ole kõige tervislikum valik tervise ja toitumise jälgijatele. Uurime välja, kui suured on siis reaalselt kalorid Eesti kõige populaarsemates kastmetes?

Järgmises graafikus on välja toodud 5 Eesti populaarseima poes müüdava kastme kalorid võrdluses varsti poodidesse tuleva Futurefoods vähese kalorsusega kastmeseeriaga, mis koosneb Tillikastmest, Paprikakastmest, Küüslaugukastmest ja Hapukurgikastmest.

Kastmete kalorite võrdluse graafik

Felix Paprikakaste on kõrgeima kalorsusega (430 kcal), millele järgnevad Heinz Küüslaugukaste (371 kcal), Felix Küüslaugukaste (360 kcal), Santa Maria Tšillimajonees (366 kcal) ja Felix Kartulikaste (325 kcal). Need kastmed on energiatihedad ning võivad oluliselt suurendada söögikorra kalorisisaldust.

Seevastu Futurefoods’i kastmed, nagu küüslaugu-, paprika-, hapukurgi- ja tillikaste, jäävad vahemikku 46–56 kcal. Need madala kalorsusega valikud sobivad paremini neile, kes soovivad piirata kalorite tarbimist või otsivad kergemaid alternatiive.

Järgmine graafik visualiseerib kastmete rasva- ja suhkrusisaldust:

Kastmete suhkru- ja rasvasisalduse graafiku võrdlus

Felix Paprikakaste omab kõrgeimat rasvasisaldust, ulatudes 42,8 g-ni, millele järgnevad Santa Maria Tšillimajonees (38,2 g), Felix Küüslaugukaste (36 g), Heinz Küüslaugukaste (35 g) ja Felix Kartulikaste (30 g). Need kastmed on rasvarikkad ning võivad oluliselt suurendada päevast rasvatarbimist.

Suhkrusisalduse poolest on Felix Kartulikaste esikohal 10,4 g-ga, mis viitab võimalikule kõrgele lisatud suhkru sisaldusele. Järgnevad Felix Paprikakaste (8,2 g), Heinz Küüslaugukaste (8,4 g) ja Felix Küüslaugukaste (6,6 g). Kuigi Santa Maria Tšillimajonees on rasvarikas, on selle suhkrusisaldus madalam (3,1 g), mis võib olla eeliseks neile, kes soovivad vähendada suhkru tarbimist.

Teisest küljest paistavad Futurefoods’i kastmed silma madala rasva- ja suhkrusisalduse poolest. Nende rasvasisaldus jääb vahemikku 2–2,7 g ning suhkrusisaldus 2,7–2,9 g. See teeb neist sobivamad valikud neile, kes soovivad piirata nii rasva kui ka suhkru tarbimist, säilitades samas maitsekuse.

Vaata lähemalt, mida Futurefoods oma kastmetega teha plaanib. 😉

Kirjuta või helista meile julgelt!

kirjuta@futurefoods.ee

+372 535 83 676