Kaalulangetus: 10 Toiduainet, Mis Sind Aitavad

kaalulangetus - kuidas teha õigeid valikuid?

Kaalulangetus võib tihti tekitada liiga palju stressi, et seda jätkusuutlikult teha. Tegelikult on väikestel muudatustel igapäevastes toiduvalikutes suur mõju. Näiteks, kui keskenduda poodides tervislikumate ja madala kalorsusega toiduainete valimisele, saad järk-järgult vähendada tarbitud kaloreid ilma, et peaksid tundma nälga või loobuma oma lemmiktoitudest. Selline lähenemine aitab säilitada kaalulangetuse protsessi jätkusuutlikkuse, toetades samal ajal tervislikke toitumisharjumusi ja elustiili.

Me panime kokku listi kümnest toiduainest, mida saad leida pea igast poest üle Eesti ja mis on head valikud, kui sinu eesmärgiks on kaalulangetus.

10 Head Toiduainet, Mida Eesti Poodidest Osta

1. Vinnutatud veise- või sealihasnäkid

Vinnutatud veise- või sealihasnäkid on suurepäraseks alternatiiviks mõnele krõpsule või küpsisele, kui tekib isu snäki järele. Vinnutatud liha on reeglina üpris toitev ning kuna teda peab pikemalt mäluma, piisab juba poolest või tervest pakist, et oma snäkiisu täis saada. Samuti, kuna tegemist on väga valgurikka tootega, seedib meie keha seda päris kaua. Tüüpiliselt sisaldab üks 50 grammine pakk vinnutatud liha 150-250 kalorit, mis on suurepärane kogus üheks snäkipausiks.

Näiteks sobib Maks & Mooritsa Jerky Beef Classic, mille 50g pakk sisaldab keskmiselt 167 kalorit ja 26.5g valku.

2. Broileri rinnafilee

Me oleme kõik kuulnud seda, et rinnafilee on dieedil olles üks parimaid toiduaineid just oma kalorsuse ja täitvuse suhte tõttu. See väide peab tõepoolest vett, sest 100g rinnafilees on keskmiselt vaid 155-203 kalorit. Sellegipoolest on tihti probleemiks see, et pidevalt ühe ja sama asja söömine on igav. Siinkohal tuleb mängu erinevate retseptide katsetamine, sest õnneks on kanafilee väga universaalselt töödeldav ja seda saab serveerida väga mitmel erineval moel.

Neid retsepte leidub internetiavarustes palju, kuid vaieldavalt üks parimaid lihtsaid ahjukanafilee retsepte ei vaja midagi muud, kui maitseainet ja aega ahjus.

3. Kinoa

Kinoa on suurepärane toiduvalik, kuna see on rikas valkude ja kiudainete poolest, aidates püsida täiskõhutundel kauem. Erinevalt paljudest teraviljadest sisaldab kinoa kõiki üheksat asendamatut aminohapet, muutes selle täisväärtuslikuks valguks. Lisaks on see gluteenivaba ning sisaldab kasulikke mineraale nagu magneesium ja raud. Kinoa on ka madala glükeemilise indeksiga, mis aitab stabiliseerida veresuhkru taset ja sobib seetõttu hästi ka kaalulangetuse toetamiseks.

4. Kodujuust

Kodujuust on suurepärane kaalulangetuse abiline, sest see on madala kalorsusega, kuid rikkalik valkude ja toitainete, nagu kaltsium, poolest. Tänu kõrgele valgusisaldusele aitab kodujuust pikalt täiskõhutunnet hoida, vähendades näljatunnet ja isusid. Lisaks on kodujuust mitmekülgne toiduaine, mida saab hõlpsasti lisada erinevatesse roogadesse, pakkudes nii maitseelamust kui ka tervislikku toidulisandit igapäevases menüüs.

5. Pudelis munavalged

Pudelis munavalged on ideaalne lahendus neile, kes soovivad suurendada oma valgu tarbimist ja täiskõhutunnet ilma liigsete kaloriteta. Munavalged on rasvavabad ja sisaldavad palju kvaliteetseid valke, mis toetavad lihaste kasvu ja taastumist. Neid on lihtne kasutada mitmesugustes roogades, nagu omletid, smuutid või küpsetised, pakkudes toitvat ja tervislikku lisandit. Pudelis munavalged on mugavad ja säästavad aega, kuna ei pea eraldi munakollaseid eemaldama.

6. Riisikoogid

Riisikoogid on madala kalorsusega ja krõbedad suupisted, mis sobivad hästi tervislikuks vahepalaks. Need on rasvavabad ja sisaldavad vähe kaloreid, mistõttu on riisikakud suurepärane alternatiiv tavalisele leivale. Neid saab hõlpsasti kombineerida erinevate lisadega – lisa kastet, kodujuustu, avokaadot või sinki ja sa oled teinud endale ühe madala kalorsusega imemaitsma võileiva. Tänu nende kergusele ja mitmekülgsusele on riisikoogid populaarsed ka snäkkidena neile, kelle eesmärk on kaalulangetus.

7. Sea välisfilee

Sea välisfilee on lahja ja valgurikas lihaosa, mis sobib suurepäraselt kaalulangetuse toetamiseks. See sisaldab oluliselt vähem rasva võrreldes teiste sealiha lõigetega, säilitades samal ajal rikkaliku maitse ja tekstuuri. Välisfileed saab kergesti valmistada erinevates roogades, alates grillimisest kuni ahjuroogadeni, pakkudes toekat ja toitvat valikut neile, kes otsivad tasakaalustatud ja tervislikku toitumist. Madala rasvasisalduse tõttu aitab sea välisfilee hoida toidukorra kalorisisaldust kontrolli all.

8. Maks & Moorits Delikatess veisehakkliha

Kui tavaliselt on hakkliha pigem rasva- ja kalorirohke, siis üks meie isiklikke lemmikuid on Maks & Mooritsa delikatess veisehakkliha, mis on küll veidi kallim, kuid suurepärase toiteaineteprofiiliga. Erinevalt tavalisest kodusest hakklihast, kus on 302 kalorit 100 grammi kohta, on selles vaid 154 – see on pea kahekordne vahe! See hakkliha annab sulle võimaluse oma kaalulangetus väga palju kergemaks teha, kuna ei pea end hoidma paljudest maitsvatest hakkliharoogadest.

Kaalulangetuse Peidetud Vaenlased: Kastmed

Räägime nüüd sellest, kus paljud eksivad. Saame meie targemaks.

Kuigi sa võid valida tervisliku eine, võivad kõrge kalorsusega kastmed seda sabotaažida. Majonees, kreemjad ja rasvarikkad kastmed lisavad roale sadade kaupa kaloreid, muutes kaalulangetuse keerulisemaks. Siin tuleb mängu teadlik valik – eelistades madala kalorsusega kastmeid, hoiad oma toidud tervislikena.

Futurefoods Tervislikud Kastmed Kaalulangetuseks

Futurefoods pakub ideaalseid madala kalorsusega kastmeid, mis toetavad sinu kaalulangetuse teekonda. Meie kastmed on tervislikud ja kalorivaesed, kuid maitset ohverdamata. Nii saad nautida oma lemmikroogasid ilma liigseid kaloreid lisamata.

Kaalulangetus algab teadlikest valikutest – vali Futurefoods kastmed ja tee tervislikke valikuid, mis aitavad sul eesmärkideni jõuda.

Kirjuta või helista meile julgelt!

kirjuta@futurefoods.ee

+372 535 83 676